____

Kako očistiti parket? – Navodila za vzdrževanje parketa

Za vzdrževanje in čiščenje oljenega parketa uporabljajte:

S primerno izbranimi čistilnimi izdelki je vaš parket negovan z naravnimi olji in voski v skladu s stoletnimi tradicijami, da ohrani svoj prvotni lesk. Parket obdelan z oljem je še posebej lep s svojo svilnato mat površino z naravno teksturo in intenzivno barvo lesa.

Da bi ohranili lep videz vašega parketa in zaščitili njegovo površino, se izognite mehanskim poškodbam, kadarkoli je to mogoče. Da bi se izognili praskam in resnim poškodbam, je priporočljivo, da se na vhodni prostor položi predpražnik in nemudoma odstranijo pesek in nečistoče. Opremite svoje premično pohištvo z zaščito iz klobučevine in uporabite posebne polikarbonatne podloge pod pisarniškimi stoli (polikarbonatne podloge lahko kupite tudi pri nas). Na parketu ne puščajte nobenih mokrih predmetov.

Parketno čistilo (Parquet Cleaner)

Čistilo na vodni osnovi z integriranim sistemom nege za vlažno čiščenje parketa, po nanosu pušča tanko zaščito z oljem. Pred uporabo pretresite in s pomočjo dozirne merice vlijte v 6-8l vode. Nanesete lahko s pomočjo čistilne krpe ali čistilnega stroja Scheucher CAREboy.

Sredstvo za nego parketa (Parquet Care)

Sredstvo z oljem na vodni osnovi za preprosto vzdrževanje oljenega parketa in s hitrim sušenjem. Pred uporabo pretresite in enakomerno nanesite na oljen parket ali vlijte v čistilni stroj Scheucher CAREboy. Nato zloščite s pomočjo čistilne krpe ali Scheucher CAREboy. 1l zadostuje za 30-40 m2.

Čistilo (Parquet Floor Soap)

Čistilo iz naravnih surovin za redno pomivanje oljenega parketa. Pred uporabo pretresite in vlijte 50ml v 6-8l vode. Vzdrževalni paket Seda

Vsebuje 1l sredstva za nego parketa, 1l parketnega čistila

Čistilni stroj Scheucher CAREboy

Večfunkcijski brezžični stroj za poliranje in čiščenje za udobno in učinkovito čiščenje, ter nego vašega oljenega parketa. Uporabite ga z usklajenimi čistilnimi in negovalnimi sredstvi Parqet Care in Parqet Cleaner.

Upoštevajte tudi pravilno vlažnost – mikroklimo skozi celo leto!

Za ohranitev vašega parketa ni pomembna le pravilna nega, ključ do uspeha je tudi vzdrževanje prave vlažnosti! Les kot naravni material močneje reagira na spremembe relativne vlažnosti kot na temperaturne spremembe. Poleg rednega čiščenja in nege to običajno zahteva tudi vlaženje zraka v ogrevalni sezoni.

Diagram dobrega počutja prikazuje, s katero kombinacijo temperature in relativne vlažnosti se skoraj vsi ljudje počutijo prijetno:

diagram dobrega počutja

Priporočljiva sezonska relativna vlažnost se giblje od približno 30% do približno 65% za zdravo podnebno klimo. Na tem območju so naravni pojavi, značilni za les, kot so raztezanja in krčenja, zmerni. Pri dolgotrajnih odstopanjih lahko pride do škodljivih učinkov na zdravje ali prekomernimi spremembami videza parketa, kot so večje deformacije in razpoke.

×