____

Pogosta Vprašanja

Dvoslojni parket je sestavljen iz dveh slojev, medtem ko je troslojni sestavljen iz treh slojev. Vrhnji sloj plemenitega lesa je pri obeh enake debeline (3,6mm). Od vseh gotovih parketov so dvoslojni parketi najbolj primerni za montažo pri talnem ogrevanju. Dvoslojni parket se lahko polaga tudi na način ribje kosti, dvojne ribje kosti, francoske ribje kosti,…

Oljen parket ima bolj naraven izgled kot lakiran, ki je lahko sijajen ali mat. Oljen parket je tudi visoko odporen na vodo in umazanijo. Lakirana površina je manj zahtevna za tekoče vzdrževanje, ko se obrabi, zahteva brušenje in lakiranje. Morebitne mehanske poškodbe pri oljenem parketu se lahko točkovno sanirajo. Barvne razlike med lakiranim in oljenim parketom si lahko ogledate na vzorcih v našem razstavnem salonu.

Krtačen parket ima tovarniško obdelano površino, kar ustvari zelo lepo strukturo površine, ki je trdnejša, bolj obstojna in bolj odporna na udarce.

V našem razstavnem salonu ste deležni brezplačnega strokovnega posvetovanja in ogled prostorov z izmerami in meritvami vlažnosti estriha.

×